Friday, October 08, 2010

Sushi for my love




Bahan-Bahan:
Nasi Sushi:
beras jepun (khas untuk sushi)

Inti tengah:
timun (dipotong memanjang)
tuna
kepingan daging ketam


Lain-lain:
rumpai laut (seaweed)

Cara:
Basuh beras dan masak dengan sukatan air yg diberikan.
Nasi yang telah masak diletakkan di bahagikan rata di atas seaweed yang dihampar di atas tikar penggulung sushi.
Letakkan semua inti.
Balutkan dengan kemas.

Hidangkan bersama wasabi.





*apa kata kalau hantaran dulang bulan12 ni,nini bg sushi?..heee ^_<

0 comments:

Friday, October 08, 2010

Sushi for my love




Bahan-Bahan:
Nasi Sushi:
beras jepun (khas untuk sushi)

Inti tengah:
timun (dipotong memanjang)
tuna
kepingan daging ketam


Lain-lain:
rumpai laut (seaweed)

Cara:
Basuh beras dan masak dengan sukatan air yg diberikan.
Nasi yang telah masak diletakkan di bahagikan rata di atas seaweed yang dihampar di atas tikar penggulung sushi.
Letakkan semua inti.
Balutkan dengan kemas.

Hidangkan bersama wasabi.





*apa kata kalau hantaran dulang bulan12 ni,nini bg sushi?..heee ^_<

No comments: